Om Festivalen

Vi är stolta över att få presentera SOF23 - SOF 50 år! Detta råkar sammanfalla med hur länge Sveriges nuvarande kung har regerat, och vi har valt ett lite mer kungligt tema för att fira vår favvo-putte. Kung-Putten ser fram emot att träffa er alla!

SOF23 kommer att äga rum på kårhuset Kårallen i Linköping, från den 18:e maj till den 21:a maj. Under den tiden ser vi stort fram emot att få dansa, spela, sjunga och festa tillsammans med er! Vi siktar också på att hålla stadsspelningar ute i Linköping stad för att verkligen göra SOF till den folkfest som vi känner det som! Sovsalen planeras som vanligt att utgöras av Campushallen i närheten av Kårallen.

Historik

Både SOF och STORK står för “Studentorkesterfestivalen” och är det som äger rum i maj varje år och som alla studentorkestrar- och baletter längtar efter. Ojämna år hålls den i Linköping under namnet SOF, och jämna år i Uppsala men kallas då STORK. Under dagarna tre (eller möjligen fyra) spelar, dansar, festar, kårtegar och hänger vi med varandra. Den som har varit med 10 gånger i rad, eller totalt 25 gånger, får dessutom en fin utmärkelse! På vår sida festivalhistoria kan du läsa mer om forna festivaler.

SOF vs STORK, vad är skillnaden?

STORK brukar hållas på en eller flera nationer i Uppsala, och är mest en inomhusfestival med inslag av torgspelningar. STORK har även en kårtege genom staden, där enbart balkestrarna deltar i. Festivalen är ganska intern, dvs 99 % av deltagarna är/har varit med i en studentorkester/-balett. STORK brukar anordnas av en projektgrupp beståendes av studentorkestermusiker/-balettor i varierat antal.

SOF hålls utomhus i Linköping vid ett festivalområde på universitetet och innehåller förutom studentorkestrar/-baletter också band, annan underhållning och lite av varje. Till SOF så tillhör en kårtege där studenter vid Linköpings universitet tävlar i grupper om att bygga temaenliga bidrag att placera uppe på lastbilsflak. Kårtegen i Linköping blir en folkfest som oftast drar till sig runt 50.000 åskådare för att se på studentbidragen rulla fram och balkestrarna marscherar genom staden. Publikmässigt är SOF en större festival än STORK och är till för balkestrarna, studenter vid Linköping universitet såväl som allmänheten. SOF anordnas i år av Riks-SMASK genom en egen projektgrupp på 18 personer.

Senast uppdaterad 13 april.